פוליגרף לבדיקת בגידה
בדיקת פוליגרף הבודקת נאמנות בני זוג, משרתת את שני צדדי הקשר בהתאמה. הצד המאשים יכול להגיע לחקר האמת באישוש או הפרכת חשדותיו, והצד המואשם יכול להוכיח את חפותו. יש לציין כי הבדיקה היא יחודית למערכות יחסים מסויימות ולא מתאימה בכל המקרים. לאחר שזה נאמר יש לציין כי במקרים רבים זהו הפתרון האידאלי בהשבת השקט הנפשי והפסקת המחשבות הטורדניות שקשורות לבגידה המלוות חלק מבני הזוג.
בדיקת נאמנות בני זוג, הינה בדיקת פוליגרף שמטרה להסיר ספק וחשד לגבי נאמנותו של החצי השני שלנו. במהלך שנים של זוגיות מונוגמית, מערכת היחסים עולה לא פעם על מהמורות ואף שירטונים, כאשר הגורם המרכזי להידרדרות ביחסים הוא חוסר האמון בבן או בת הזוג לגבי נאמנותו. ישנם מקרים של נסיעה לחו"ל של אחד הצדדים לדוגמא, אשר יכולים להוביל לעתים לספק מטריד אשר מקונן בנו ולא עוזב: "האם הוא בגד בי?", האם היא נשארה נאמנה אליי?" דוגמא נוספת היא שינוי בהתנהגותו של בן או בת הזוג לאחר אירוע חברתי בו היה לבד, אשר תורם להעצמת מחשבות הבגידה. (השינוי בהתנהגות יכול להיות שלילי, במידה וזהו רומן מתמשך, או חיובי, במידה והצד הבוגד מרגיש אשמה וצורך לפצות).
הגורמים שמעצימים את חשדות בן הזוג, קשורים ביחס ישיר לטיב הקשר, לרמת פתיחות הקשר, ואף למידת הנוירוטיות של הצד החש נבגד. יש לציין כי לא קיים ספק לגבי תחושת חוסר האמון שמרגיש אחד הצדדים, אלא רק לגבי העובדה, אם בוצעה בגידה או לא. לעיתים תחושת דימוי עצמי נמוך של אחד מבני הזוג, יחד עם היסטוריה של בגידה במערכת יחסים קודמת, יכולים להוביל זוגיות תקינה למדרון חלקלק של ספקות וחשדות. דבר שיגרום לחוסר אמון מוחלט ובצורה פרדוקסלית לביצוע בגידה.
הפתרונות הקיימים במקרים אלו הם:
1. שימוש במשרד חקירות והתחלת מעקב אחר בן או בת הזוג, פתרון שלא תמיד מעלה חרס בידנו, וזאת משום שלעיתים מעשה הבגידה, הוא חד פעמי , או לחילופין מבוצע לעיתים רחוקות ובסיטואציות נדירות כמו חו"ל לדוגמא. במקרים אלו, רק במידה וישנה הסכמה פתרון 2 הוא יעיל וממוקד יותר.
2. ביצוע בדיקת פוליגרף לבן או לבת הזוג. זאת כאשר ישנה הסכמה משותפת, לביצוע בדיקת הפוליגרף. כמובן שפתרון זה לא מתאים לכל מערכות היחסים, ונועד יותר עבור מערכות יחסים בה רגש הקנאה וחוסר האמון חזק מהרגיל, והצורך בהכרה חיצונית אוביקטיבית, (באישוש או הפרכת החשדות) גדול.